Te koop

Chambres d’hôtes + mini camping in de Lot-et-Garonne nabij Miramont-de-Guyenne

Referentie:

M48547

Locatie:

Miramont-de-Guyenne

546000

Omschrijving

Luxueuze chambres d’hôtes in oude meisjesschool + mini-glamping
In het grensgebied van de Lot-et-Garonne en de Dordogne staat deze karakteristieke voormalige meisjesschool uit 1872. Nu in gebruik als succesvolle chambres d’hôtes en luxe mini-camping (glamping). Het gebouw is geheel gemoderniseerd met behoud van veel authentieke details. Dit historisch erfgoed ademt de sfeer van weleer met een mooie overdekte binnenplaats en een fraaie kapel. De ligging is optimaal met een wijds uitzicht rondom. Voor wie een goedlopend bedrijf wil overnemen of een heerlijk ruim familiehuis zoekt.
Indeling
Op een terrein van bijna 1,5 hectare staat deze voormalige meisjesschool met een woonoppervlakte van 280m2 over 2 verdiepingen. Het hoofdgebouw heeft ook een ruime zolder en een kelder. De kapel is nu in gebruik als expositieruimte. In het bijgebouw kunnen bijvoorbeeld gîtes gemaakt worden. Er is een sanitairgebouw met 6 badkamers voor de mini-camping.

Hoofdgebouw
Begane grond
Via de entree komt u in de hal met daaraan de woonkamer, eetzaal en slaapkamer 1. Goed uitgeruste zeer grote keuken. Trappenhuis met badkamer en wc en trap naar de eerste verdieping.

Verdieping 1
Trappenhuis met trap naar zolderverdieping. In het trappenhuis bevindt zich zowel van begane grond naar 1e verdieping, als van 1e verdieping naar zolder een separaat toilet met fontein. Overloop met grote inbouwkasten. 4 Ruime slaapkamers elk met eigen badkamer. Linnenkamer/opslag met wasmachine/droger aansluiting. Kapel die nu in gebruik is als expositie/multifunctionele ruimte.

Onder de kapel is een grote overdekte binnenplaats.

Er is een grote kelder onder het gehele hoofdgebouw (165m2) en een ruime, begaanbare zolder (150m2).

Bijgebouwen
Te renoveren bijgebouw (54m2) grenzend aan de binnenplaats, ideaal om gîtes te maken.
Bijgebouw (80m2) waar een gîte in gemaakt kan worden. Hierin zijn ook de 6 individuele badkamers voor de mini-camping.
Tuinhuis en verwarmd zwembad (5 x 10m) in boomrijke landschapstuin.
Er zijn 7 vlonders voor de volledig ingerichte riddertenten.

Privé parkeerterrein voor 12 auto’s.

Omgeving
Landelijk gelegen aan de buitenrand van een dorp in het grensgebied van de rustgevende Lot-et-Garonne en de populaire Dordogne. Dichtbij alle voorzieningen. Vrij uitzicht over de glooiende heuvels. Veel bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes en stadjes in nabije omgeving.

Goed bereikbaar via de Autoroute en per vliegtuig via Bergerac International Airport.

Bijzonderheden
De staat van onderhoud is uitstekend. Goed geïsoleerd en overal dubbele beglazing. Genoeg mogelijkheden voor uitbreiding met meer kamers en/of gîtes. Dit bijzondere object wordt tegen een kleine meerprijs met de hele inventaris én boekingen voor volgend seizoen aangeboden.

Type eigendom

vinkje.png

Domein/Landgoed

elektriciteit

Bouwjaar

1872

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

280

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

14311

Slaapkamers

5

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

5

Verwarming

Elektrisch

Afvalwater

Septische put

Dakbedekking

Pannen

Ligging