Te koop

Kasteel / domein in de Manche nabij Sainte-Mère-Église

Referentie:

M18250

Locatie:

Sainte-Mère-Eglise

985000

Omschrijving

Prachtig domein met luxe gerestaureerde kasteelboerderij
Deze kasteelboerderij met diverse bijgebouwen stamt uit de 18de eeuw en is met veel smaak en luxe gerestaureerd. Het geheel is zeer goed onderhouden en verkeert in topconditie. De ligging is ideaal vlakbij de Normandische kust, bossen en historische bezienswaardigheden. Het domein is nu in gebruik als luxe**** chambres d’hôtes en is vele malen bekroond om de ideale ligging, de rust, kwaliteit en de luxe. Maar is uiteraard ook perfect als privédomein met allure.
Indeling
Op een terrein van bijna 3 hectare liggen rondom een statige binnenplaats de kasteelboerderij en diverse bijgebouwen. Het imposante woongedeelte is 46 meter lang, 7 meter diep en beslaat liefst 530m2. De diverse bijgebouwen beslaan samen 245m2.

Kasteelboerderij/woonhuis

Begane grond
Entree, keuken, bijkeuken, eetkamer, salon, bibliotheek, corridor met romantisch zitje in de toren, kantoor, schilderatelier/extra slaapkamer, badkamer, garage/werkplaats, 2 open haarden.

Etage
Overloop, master bedroom met luxe badkamer (bad, jacuzzi/hydrojet inloopdouche, wastafel, toilet), slaapkamer 2 met luxe badkamer (bad, jacuzzi/hydrojet, inloopdouche, wastafel, toilet), slaapkamer 3 met luxe badkamer (bad, inloopdouche, wastafel, toilet), slaapkamer 4 met luxe badkamer (inloopdouche, wastafel, toilet) familie suite 5 met luxe badkamer (inloopdouche, wastafel, toilet)

Zolder
Grote geïsoleerde en afgewerkte zolder met mogelijkheid om enkele extra kamers te maken.

Bijgebouwen
Paardenstal, garage voor meerdere auto’s, 4 schuren/werkplaatsen waar bijvoorbeeld gîtes /gastenverblijven in gemaakt kun worden, cider cave (in bedrijf), kleindierenverblijf.

Dit geheel staat op een domein van bijna 3 hectare fraai aangelegde tuinen en weilanden. Voor wie van rust en privacy houdt en ideaal voor paardenliefhebbers.

Omgeving
Gelegen in de Cotentin in het veelzijdige en fraaie Normandië. Oude steden en dorpen, natuur, historie, teruggaand tot Willem de Veroveraar.

Het nabijgelegen Sainte Mère Eglise is het epicentrum van D-Day in de Tweede Wereldoorlog. Met de wereldberoemde invasie stranden. Maar ook met dromerige badplaatsen en eindeloze stranden. Dichtbij Parijs. Vrijwel geen criminaliteit, geen files, relaxed! Er heerst een zacht microklimaat zoals op Jersey en Guernsey.

Bijzonderheden
Alles aan dit domein ademt luxe en comfort. Het geheel is perfect en met veel gevoel voor detail gerestaureerd en gerenoveerd. Niet voor niets benoemt de Figaro dit domein tot een van de mooiste van Frankrijk. Het is af, maar er zijn ook heel veel mogelijkheden voor creatieve geesten.

Type eigendom

vinkje.png

Kasteel

elektriciteit

Bouwjaar

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

530

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

30000

Slaapkamers

6

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

6

Verwarming

Elektrisch

Afvalwater

riolering

Dakbedekking

Pannen

Ligging

Afgelegen