Te koop

Huis in de Mayenne nabij Fougères

Referentie:

M42953

Locatie:

Fougères

160000

Omschrijving

Sfeervolle woonboerderij met ‘cour fermette’ en diverse bijgebouwen
Uitkijkend over de glooiende heuvels van Pas-de-Loire ligt deze karakteristieke geheel gerenoveerde boerenwoning en haar bijgebouwen die samen een heuse ‘cour fermette’ (binnenplaats) omsluiten. Gezelliger en Franser kan bijna niet. Rondom ligt een tuin die als boomgaard ingericht is. Het woonhuis is uitstekend gerenoveerd, geïsoleerd en van rolluiken voorzien. U kunt er zo in. Ook ideaal om een gates / chambres d’hôtes in te beginnen.
Omschrijving
Op een volledig omheind perceel van 4500 m2 staat deze woonboerderij met een woonoppervlakte van 160 m2 over 2 verdiepingen. Er is 1 slaapkamer en 1 badkamer. Op de grote zolder kunnen eenvoudig nog 2 slaapkamers gerealiseerd worden. Er zijn diverse bijgebouwen

Indeling
Begane grond
Via de voordeur komt u in de woonkamer met stenen vloer, authentiek balkenplafond, karakteristieke achtermuur en allesbrander. De keuken met alle voorzieningen heeft een schuifpui naar de binnenplaats. Badkamer met hoekbad, toilet, wastafelmeubel en een aansluiting voor een separate douche. ‘Buanderie’ met wasmachine aansluiting, hydrofoor, cv-combiketel en olietank.

Verdieping
Op de verdieping is een ruime slaapkamer.

Zolder
Op de zolder kunnen gemakkelijk nog twee grote slaapkamers gerealiseerd worden.

Bijgebouwen
Alle bijgebouwen zijn in originele, deugdelijke staat, goed onderhouden en voorzien van elektra.
Cave
Gerenoveerde cave (44m2) met betonnen vloer, gestucte muren en een buitenkeuken.

Bakhuis
Bakhuis (30m2) waar vroeger het brood gebakken werd.

Schuur
Grange van 176 m2, de voormalige koeienstal met hooizolder en landbouwmachineplaats waar uw auto droog kan staan.

Stal
Voormalige varkensstal bestaande uit 3 compartimenten, tezamen 75 m2.

Omgeving
Het dorp (op 3 km) heeft een bakker, supermarkt, kapper, bar-tabac, restaurantje en een garage. Één dorp verderop (7km) zijn meer voorzieningen.
Een kasteel, middeleeuwse stadskern met gezellige markt en vele winkels en winkeltjes vindt u in het mooie stadje Fougères op zo’n 20 minuten rijden. In de fraaie omgeving staat rust en genieten voorop maar is wel van alles te beleven. Eeuwenoude bossen en glooiende heuvels om te wandelen en te fietsen. Of zwemmen en kanoën in de Mayenne rivier. Of breng een bezoekje aan grote steden als Rennes en Le Mans. Of naar toeristische trekpleisters St.Malo en Mont St.Michel aan de kust. Uitstekend bereikbaar via de Autoroutes en diverse vliegvelden en TGV stations.

Bijzonderheden
De bijgebouwen zijn stuk voor stuk ideale gebouwen om gîtes, chambres d’hôtes, ateliers, paardenstallen of wat u maar kunt bedenken in te beginnen. Een perfect pand dat wacht op creatieve, ondernemende nieuwe eigenaren.

Type eigendom

vinkje.png

Woning

elektriciteit

Bouwjaar

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

160

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

4500

Slaapkamers

1

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

1

Verwarming

Stookolie

Afvalwater

Septische put

Dakbedekking

Pannen

Ligging

Afgelegen