Te koop

Huis in de Creuse nabij Dun-le-Palestel

Referentie:

M50523

Locatie:

Dun-le-palestel

114500

Omschrijving

Rustieke longère in klein gehucht in centraal Frankrijk
In de Limousin streek, het geografische midden van Frankrijk, ligt in een klein gehucht tussen pittoreske dorpen deze authentieke longère. De gevelsteen vermeldt 1872 maar het is vermoedelijk veel ouder. Het huis is in goed onderhouden voorzien van alle gemakken zoals CV (gas). In de directe omgeving kunt u heerlijk van de rust genieten of fietsen en wandelen langs vele rivieren, vijvers en meertjes.
Omschrijving
Op een perceel van bijna 3900 m2 staat deze woonboerderij met een woonoppervlakte van 85 m2. Het woongedeelte van 2 verdiepingen maakt deel uit van een groot gebouw waar ook de voormalige schuur en stal zijn. De aanbouw, het vroegere bakhuis /buanderie, is bij het woongedeelte betrokken.

Woongedeelte
Begane grond
Grote woonkeuken (32 m2) met balkenplafond en allesbrander geplaatst in de schouw. Achter de woonkeuken ligt een zit/werkkamer die toegang geeft tot de ommuurde ‘cour’. Badkamer met douche, wastafel en toilet. Alle vloeren zijn betegeld.

Verdieping
Twee slaapkamers onder de vliering met originele balkenplafonds.

Aanbouw
de aanbouw is het oudste gedeelte van het huis. Het is sfeervol verbouwd tot extra kamer met kastanje houten vloer, lemen muren en een grote schouw.

Schuur / stalgedeelte
Grote inpandige schuur (60 m2) met stal in oorspronkelijke staat en een als wijnmakerij ingericht gedeelte.

Tuin
Voortuin op het oosten, aan de achterzijde een zonnige ommuurde tuin met fruitbomen en een schaduw biedend terras. Aan de noordzijde een door eiken, hazelaars en essen omzoomd terrein met daarin een boomgaard, een wijngaard en een biologische moestuin.

Omgeving
Het gehucht telt 10 huizen. Winkels, supermarkten, restuarants en alle voorzieningen in het gezellige stadje Dun-le-Palestel op 9 km. De lichtglooiende omgeving is perfect voor mooie wandelingen of fietstochten langs de vele rieviertjes, meertjes en (karper)vijvers. De streek is kalm en onbedorven met vele pittoreske dorpjes en gezellige stadjes. De verbindingen zijn uitstekend, op 18 km afstand is een treinstation.

Bijzonderheden
Deze woonboerderij is in prima staat en van alle gemakken voorzien. De inboedel, waaronder enkele antieke meubelstukken, en alle tuingereedschappen is bij de prijs inbegrepen. U kunt er zo in.

Type eigendom

vinkje.png

Woning

elektriciteit

Bouwjaar

1872

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

85

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

3900

Slaapkamers

3

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

1

Verwarming

Gas

Afvalwater

Septische put

Dakbedekking

Pannen

Ligging

Afgelegen