Te koop

Huis in de Cher nabij Le-Châtelet

Referentie:

M01018

Locatie:

Le Châtelet

259000

Omschrijving

Met smaak gerenoveerde boerenwoning met overkapt zwembad
In een rustig gehuchtje gelegen tussen de glooiende heuvels van de Arnon vallei staat deze perfect gerestaureerde boerenwoning uit 1854. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven maar wel met hedendaags comfort. De woning is uitstekend geïsoleerd en heeft zonnepanelen en vloerverwarming op een warmtepomp. De bijbehorende Berrichonse schuur met authentieke ‘auvant’ is geheel opgebouwd uit natuursteen. Het perceel van 2 hectare betstaat uit weiland en een fraai aangelegde bomenrijke tuin. Geniet van de ruime serre, het overdekte zwembad met terras. Het uitzicht is prachtig.
Indeling
Op een perceel van 2 hectare staat deze woning met een woonoppervlakte van 158 m2 over 2 niveaus. Er zijn 3 slaapkamers, 1 badkamer en 2 wc’s. Er zijn verschillende bijgebouwen.

Woonhuis
Begane grond
Entreehal met meterkast en trap naar bovenverdieping. Woonkamer met doorgang naar de serre en toegang tot het terras achter het huis. Royale woonkeuken voor zien van alle apparatuur (Miele en Siemens) en een Tulikivi houtkachel. Ruime slaapkamer met inbouwkasten. Badkamer met ligbad, douchecabine en dubbel wastafel. Separaat toilet. De begane grond heeft een originele ‘tomettes’ vloer (behalve de slaapkamer).
Etage
Overloop met separaat toilet en wasmeubel. 2 Slaapkamers waarvan 1 met deur naar de berging/zolder. De bovenverdieping heeft evenals de slaapkamer beneden een vloer van grenen parket.

Schuur / stal
Authentieke Berrichonse schuur met auvent. De schuur is verdeeld in verschillende ruimtes.
Stalgedeelte
Stal met opslag van hooi en stro en toegang tot de weide
Wijn- en voorraadkelder
Extra geïsoleerd en af te sluiten met eigen deur.
Garage
Met ruimte voor 2 auto’s tractor/grasmaaier en aanhangwagen.
Werkplaats
Bergruimtes
Diverse bergruimtes voor fietsen, tuinmachines, -gereedschap.
Kippenhok
Achter de schuur staat een kippenhok.

Tuin
Heerlijk zwembad met een zonneterras met buitendouche en een overdekt terras. Door de verschuifbare overkapping kan er een groot deel van het jaar gezwommen worden. Rondom het huis ligt een fraai aangelegde, met bomen en struiken beplante tuin. Achter het huis ligt de boomgaard en een ruime moestuin met kas. Tussen het huis en het bijgebouw ligt het erf, met jeu de boules baan. Achter het bijgebouw ligt een omheind weiland, geschikt voor paarden, ezels, schapen enz. In de weide is een waterleiding aangelegd voor de dieren. Het gehele terrein is omzoomd door heggen. Op het terrein is een natuurlijke vijver en een in gebruik zijnde waterput.

Omgeving
Dagelijkse boodschappen en een bar-restaurant in het dorp op 2 km (bakker/kruidenier, postkantoor). De meeste voorzieningen op 9 km. Grote steden Bourges, Chateauroux en Montluçon op 50 km. In dit zuidelijkste puntje van de Cher, midden Frankrijk, is veel cultureel erfgoed bewaart gebleven. Het zachtglooiende landschap van de Arnon vallei leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden.

Bijzonderheden
Dit huis is perfect gerenoveerd en uitstekend onderhouden. Door de uitstekende isolatie, de vloerverwarming op een warmtepomp en de zonnepanelen op het dak is het energieverbruik zeer laag. Dit object is ook zeer geschikt voor paardenliefhebbers en voor gîtes/chambres d’hôtes.

Type eigendom

vinkje.png

Woning

elektriciteit

Bouwjaar

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

158

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

20000

Slaapkamers

3

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

1

Verwarming

Warmtepomp

Afvalwater

Septische put

Dakbedekking

Pannen

Ligging

Afgelegen