Verkocht

Huis in de Cantal nabij Vieillevie

Referentie:

M00115

Locatie:

Vieillevie

230000

Omschrijving

Perfect huis met zwembad en veel privacy in dorpje aan de rivier
Midden in een klein dorpje aan de Lot staat dit perfecte huis op een veel privacy biedende plek. Het prachtig verbouwde en van alle gemakken voorziene huis biedt veel ruimte en heeft mogelijkheden om uit te breiden. In de achtertuin ligt een zwembad en staat een grote garage/werkplaats die ook als ruime gîtes omgebouwd kan worden. Een plaatje van een huis op een ideale locatie.
Omschrijving
Op een perceel van 997 m2 staat dit woonhuis met een woonoppervlakte van 134 m2 verdeeld over 2 verdiepingen. Er zijn 4 slaapkamers en 2 badkamers en het huis is geheel onderkelderd. Er is een inbouw zwembad en een grote garage/werkplaats met 2 verdiepingen. In de nabijheid van het huis liggen nog enkele bijbehorende percelen (respectievelijk 170, 936, 2280 en 12350 m2)

Indeling
Begane grond
Via de centraal geplaatste entreehal (11 m2) komt u in de ruime woon/eetkamer (32 m2) met lichte tegelvloer en grote raampartijen. Aan de ander kant van de hal is een nieuwe keuken (12,4 m2) met eiland, alle apparatuur en een groot vijfpits fornuis. Verder naar achteren is een tweepersoonsslaapkamer en een moderne badkamer (7,5 m2) met ligbad en dubbele vaste wastafel. Grote gangkast en trappenhal met eikentrap naar de slaapverdieping.
Slaapverdieping
Aan de overloop met inbouwkasten liggen een separaat toilet (2,1 m2) met wastafel, een moderne badkamer (8,1 m2) met douche en vaste wastafel en 3 zeer ruime slaapkamers van 15,3, 14 en 13 m2. Een van de slaapkamers heeft een buitendeur met stenen trap naar de tuin.
Kelder
Het hele huis is onderkelderd, gedeeltelijk bovengronds, en onderverdeeld in diverse ruimtes: het trappenhuis (6 m2), de ‘buanderie’ of natte ruimte (8,5 m2) met een douche, de stookruimte met CV ketel (14,3 m2), een cave/opslagruimte (16,2 m2) en een grote voormalige garage (33 m2) met grote deur naar de achtertuin.

Bijgebouw
Achter in de tuin staat een grote garage/werkplaats (52 m2) over twee verdiepingen. De benedenverdieping is op het niveau van het zwembad. Hier staat ook de zwembadinstallatie. De bovenverdieping is toegankelijk via de oprijlaan en wordt ook als garage gebruikt.

Tuin
Het perceel ligt wat hoger en terug verder van de hoofdstraat en is omgeven door een rotswand en een bosperceel met riviertje dat in de Lot uitkomt. De privacy is optimaal. De makkelijk te onderhouden voortuin is afgesloten met een hekwerk. Voor het huis is een patio met nieuw elektrisch zonnescherm over de hele breedte van het huis. Naast het huis loopt de oprijlaan naar het achtergedeelte van de het perceel met een groot terras met inbouwzwembad (4 x 6 m) en de garage/werkplaats.

Omgeving
Gelegen in een fraai, rustig dorpje aan de rivier de Lot. Middenin het dorp domineert het kasteel/museum het pittoreske straatbeeld. Het dorp heeft een multifunctionele winkel voor de dagelijkse boodschappen, annex bar/terras en postkantoor. Er is een uitstekend hotel-restaurant met terras aan de rivierzijde. Even verderop is een watersportcentrum/kanoverhuur. Het stadje Entraygues op 15 km heeft meerdere winkels, restaurants en een gezellige markt. De internationale luchthaven van Rodez ligt op een klein uurtje rijden. In de omgeving kunt u heerlijk wandelen, fietsen, vissen, kanoën of prachtige dorpjes en stadjes bezoekn. Skiën kan in skigebied Le Lioran op 60 km.

Bijzonderheden
Alles aan dit huis is ideaal: de ligging, de ruimte, de slaap- en badkamer op de begane grond, de privacy, de staat van onderhoud, enzovoort. Bovendien biedt het ook veel mogelijkheden. De bovenverdieping heeft een eigen ingang, dus zeer geschikt voor chambres d’hôtes. In de kelder kan een complete gîte gemaakt worden. Ook de vrijstaande garage/werkplaats kan omgetoverd worden tot 1 of 2 ruime gîtes. In de nabijheid van het huis liggen verschillende bijbehorende percelen met een totale oppervlakte van ± 2,25 ha.
Een plaatje van een huis dat u gezien moet hebben.

Type eigendom

vinkje.png

Woning

elektriciteit

Bouwjaar

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

134

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

1100

Slaapkamers

4

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

2

Verwarming

Stookolie

Afvalwater

riolering

Dakbedekking

Lauzes

Ligging

Afgelegen