Te koop

Huis in de Cantal nabij Ladinhac

Referentie:

MP15184

Locatie:

220000

Omschrijving

Authentique Auvergnat boerenhuis, geheel gerenoveerd
In de heuvels van de Cantal op loopafstand van een typisch Cantalais dorpje staat deze geheel gerenoveerde natuurstenen woonboerderij uit 1836. Met zijn vele authentieke details, de knusse dakkapellen en de handgekapte leistenen dakbedekking (lauzes) die alleen hier voorkomt is de sfeer pracht bewaard gebleven. Het terrein van 2 hectare grasland en 9 hectare bos garandeert rust, veelzijdige natuurpracht en een blijvend vrij uitzicht.
Indeling
Op een terrein van ± 11 hectare staat deze woonboerderij met een woonoppervlak van 170 m2 over 2 verdiepingen. Er zijn 5 slaapkamers 3 badkamers. Separaat staat een secadou (schuur om kastanjes/noten te drogen). Een groot gedeelte van het huis is onderkelderd.

Woonhuis
Begane grond
Woonkamer met grote cantou (schouw) met houtkachel, ruime woonkeuken met alle apparatuur. Slaapkamer met eigen badkamer met wc en dubbele deur naar het terras. Separaat toilet. De gehele begane grond heeft een lichte tegelvloer en een balkenplafond.
Etage
3 Ruime slaapkamers waarvan een toegang geeft tot een mini slaapzaaltje, 2 badkamers en 3 toiletten. de gehele etage heeft een houtenvloer en zichtbare authentieke dakspanten.
Kelder
Onder een groot gedeelte van het huis is een cave. Ideaal voor opslag, wijnkelder of man cave.

Secadou
Natuurstenen secadou dat vroeger gebruikt werd om de kastanjes en noten te drogen. Nu wordt het gebruikt als werkplaats/opslag.

Tuin/terrein
Het totale terrein ligt bovenaan een vallei en bestaat uit ± 2 hectare gras/weiland rondom het huis en ± 9 hectare bos dat doorloopt tot de lagergelegen rivier. Direct bij het huis is een vlak stuk met terras waar voldoende ruimte is voor een zwembad. Het huis en het terrein is zuidgeoriënteerd en heeft vrij uitzicht.

Omgeving
Dit prachtige huis ligt op een prachtige plek in een prachtige streek. In het dorpje op loopafstand is een bar-restaurant en een depot de pain. Winkels, supermarkt, pharmacie, dokter, garage, postkantoor vindt u in het naastgelegen dorp op 7 km. Alle voorzieningen, theaters, ziekenhuizen etc in de hoofdstad van het departement Aurillac op 25 km. Skiën kan in Super-Lioran op 45 minuten. De internationale luchthaven van Rodez-Marcillac ligt op net iets meer dan een uurtje rijden.

Bijzonderheden
Dit in 2000 gerenoveerde huis is uitstekend onderhouden en voorzien van alle modern gemak. Rondom dubbele beglazing en uitstekende isolatie. Er is veel ruimte en slaapgelegenheid in het huis: ideaal voor grote gezinnen of groepen. Daardoor, en door de ligging, is het huis ook prima geschikt voor de verhuur.

moimmo biedt dit object aan in samenwerking met een van onze Franse partners

Type eigendom

vinkje.png

Domein/Landgoed

elektriciteit

Bouwjaar

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

170

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

110000

Slaapkamers

5

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

3

Verwarming

Elektrisch

Afvalwater

Septische put

Dakbedekking

Lauzes

Ligging

Afgelegen