Te koop

Dubbel huis in de Allier nabij Le-Mayet-de-Montagne

Referentie:

M41303

Locatie:

Le-Mayet-de Montagne

149000

Omschrijving

Dubbele woning in een authentieke Franse herberg, ideaal voor chambres d’hôtes
In deze twee onderling verbonden huizen en een ‘abri’ was vroeger al een herberg gehuisvest. Dat merkt u aan de ruimte: ideaal om een chambres d’hôtes in te beginnen. Maar u kunt er ook gemakkelijk een tunnel woonhuis van maken. De huidige bewoners hebben er met succes een chambres d’hôtes van gemaakt. De algehele staat van onderhoud is goed. Dit bijzondere huis ligt in een rustige omgeving met veel natuurschoon. U en/of uw gasten kunnen er eindeloos wandelen en fietsen.
Indeling
Dit dubbele woonhuis ligt op een terrein van 1,5 hectare en heeft een woonoppervlakte van 340 m2 verdeeld over 2 verdiepingen. Er zijn 5 slaapkamers en 2 badkamers. Er is een zolder en een kelder.

Begane grond
Op de begane grond is de grote leefkeuken (6,5 x 4 m) met een ‘cuisinière au bois’ die ook de centrale verwarming voedt. De grote woonkamer is 9,4 x 5,5 m en heeft een schouw met houtkachel. Hier is ook de toegang naar de cave. 2 Ruime kamers van 6,5 x 5 m en 6,5 x 4,7 m die eventueel tot gastenkamers omgebouwd kunnen worden.

Verdieping
Op de verdieping zijn de 5 slaapkamers: 6.8 x 3.6 m, 4 x 3 m (2x), 3,6 x 3 m en 3 bij 3 m. Een bibliotheek van 10,3 x 4,7 m. De badkamers zijn 3,3 x 1.4 en 3 x 1,7 m. Ruimte voor wasmachine etc.

Zolder
Een zeer grote geïsoleerde zolder van 60 m2.

Cave
Vanuit de grote woonkamer komt u in de cave. Ideaal voor koele opslag of rustieke wijnkelder

Terrein
De privacy biedende tuin heeft schaduwgevende bomen, hoogteverschillen, een kabbelend beekje, fruitbomen, een moestuin, enz. Beneden is een ruim terras waar ’s avonds heerlijk buiten gegeten kan worden. Boven is een grote wilde tuin met veel wilde bloemen, verschillende privé-zitjes en een hangmat bij de vijver.

Omgeving
De herberg ligt op 700 meter hoogte. De bergen in de omgeving reiken tot 1200 meter.In de uitgestrekte bossen ziet u regelmatig reeën, vossen, wilde zwijnen en talrijke roofvogels. Er stromen vele kleine riviertjes, soms uitmondend in prachtige watervallen. De bloemenpracht in voorjaar en zomer is overweldigend. Ook de herfst biedt prachtige kleuren. Kleine middeleeuwse dorpjes liggen als rode vlekken in het open landschap en er is altijd wel ergens een gezellige markt of dorpsfeest. Dagelijkse boodschappen en een huisarts op 10 km en alle voorzieningen inclusief ziekenhuis in Roanne.

Bijzonderheden
De algehele staat van onderhoud is goed en leent zicht prima voor permanente bewoning. Een aantal zaken zijn geheel of gedeeltelijk vernieuwd in de afgelopen 10 jaar. Alle kozijnen en ramen (dubbel glas!) op de begane grond en de verdieping zijn vernieuwd en de zolder is geïsoleerd. Het object heeft eigen bronwater en ook nog een waterput. De septic tank is in 2014 geïnstalleerd en dus geheel op norm. CV op hout en enkele houtkachels, en elektrische bijverwarming. Het water komt van een eigen bron. De herberg leent zich uitstekend voor verhuring, de huidige bewoners hebben er een succesvolle chambres d’hôtes.

Type eigendom

vinkje.png

Woning

elektriciteit

Bouwjaar

vinkje.png

zwembad

Woonoppervlakte

340

verplichte attesten

Terreinoppervlakte

15000

Slaapkamers

5

vinkje.png

DDT

vinkje.png

SPANC

Badkamers

2

Verwarming

Hout

Afvalwater

Septische put

Dakbedekking

Pannen

Ligging

Afgelegen